ONAFHANKELIJKE OPLEIDING
VOOR DE VERZEKERINGSSECTOR
VERBONDEN MET FVF

Hoe geld uit de vennootschap halen?

(1 halve dag sessie)

Deze opleiding komt in aanmerking voor 1 opleidingspunt "Verzekeringen"
+ 1 opleidingspunt "Bank"

categorie: Klassikaal leren - Fiscale topics

Info

Bedrijfsleiders steken veel tijd en energie in hun onderneming om er een goed renderende organisatie van te maken. Uiteraard willen zij op een fiscaalvriendelijke manier een graantje meepikken van de rijkdom van hun vennootschap.

De meest voor de hand liggende manier om inkomen uit een vennootschap te genereren, is zichzelf een loon toekennen. Maar dat is een dure keuze!

Het is dus nuttig op zoek te gaan naar alternatieve technieken om de kloof tussen bruto en netto te verkleinen. Of anders gezegd: in welke vakje steekt men het best deze opname? Is het een bezoldiging? Interest? Dividend? Huuropbrengst? Of een terugbetaling van kosten eigen aan de vennootschap?

Doelstelling

Tijdens dit seminarie krijgt u een praktijkgericht overzicht van fiscale en financiŽle mogelijkheden. U krijgt praktische tips hoe u als bedrijfsleider of adviseur zo optimaal mogelijk te werk kan gaan.

Doelgroep

Zaakvoerders en medewerkers van verzekerings-, bank- en boekhoudkantoren met kleine en middelgrote ondernemingen als (toekomstige) klanten.

Lesinhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Inleiding
  • Recurrente mogelijkheden: opname via rekening-courant, bezoldiging, tantiŤme, dividend, intresten op leningen, verhuur onroerende goederen, verhuur roerende goederen, onkostenvergoeding
  • Niet-recurrente mogelijkheden: verkoop privť-goederen, kapitaalvermindering, inkoop van eigen aandelen, verkoop van aandelen, groepsverzekering, vereffening
  • Besluit + praktische werkwijze

Docent(en)

Siert Bronselaer

Siert Bronselaer

docent fiscaliteit Karel de Grote-Hogeschool (Antwerpen)

Steunende Partners

steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners steunende partners

Vragen bij deze opleiding?
datum opleiding locatie sessie uur status
10
NOV
Hoe geld uit de vennootschap halen? categorie: Klassikaal leren - Fiscale topics Antwerpen 1e sessie van 9u00 tot 12u30

Deelnameprijs

217,80 Ä, alles inbegrepen.

Voor deze opleiding is een aanvraag voor subsidie door de KMO-portefeuille mogelijk. 

Korting


Opmerking


Annulatie

Annulatie van een inschrijving is schriftelijk mogelijk tot acht dagen vůůr het begin van de opleiding. Bij annulatie vanaf acht dagen vůůr het begin van de opleiding, worden vaste dossierkosten 25 EUR aangerekend. Na het begin van de opleiding is in alle gevallen het volledige factuurbedrag verschuldigd, zelfs al is er geen deelname.

Gelieve uw web browser te updaten naar IE8. Internet Explorer 6 & 7 wordt niet meer ondersteund.